zondag 16 oktober 2005

Naar Artis!















Op 21 juli 2005 zijn er twee leeuwinnetjes geboren!

Vandaag zijn we eindelijk weer eens naar Artis geweest! Dat was al een poosje geleden.... Het was alleen wel een beetje spannend of we met de auto Amsterdam in konden, want vandaag was er de Amsterdamse Marathon door de hele stad heen. Dat ging gelukkig wel.
Als eerste gingen we even kijken hoe het met de kleine welpjes was. Ze heten Ayana en Nyota. Ayana betekent mooie bloem in het Swahili en Nyota is Swahili voor ster. Ze worden al aardig groot! Ooohh... ze zijn zo lief je zou ze wel willen knuffelen maar dat kan jammer genoeg niet. Het is bijna niet voor te stellen dat ze zo gevaarlijk zijn als je ze zo ziet achter die tralies....















Olifantje Yindee.

Daarna gingen we naar naar de olifanten. Op 2 augustus is daar ook een kleintje geboren, Yindee, even kijken hoe het met haar is. Ooohh wat is dat toch leuk, ook Yindee wordt al aardig groot. Zo leuk dat ze nu naar buiten mag!
Daarna zijn we naar de zeeleeuwen gegaan die werden net gevoerd. Dat is altijd een feest, net een hele show die ze opvoeren met die dieren.


Het voeren van de zeeleeuwen.......Pomdidoe is al 44 jaar!


Herfst in Artis...............................de tuinen in Artis

Het was weer prachtig in Artis al die jonge dieren... zo vet cool man! Toen we naar huis gingen kwamen we nog wat afzettingen tegen van de Marathon.
















Kattenburgerplein, Kattenburgergracht schuin tegen over het Scheepvaart Museum aan het IJ.

Toen ik thuis kwam was ik opeens helemaal niet lekker, werd heel erg naar, had het koud, en moest spugen.... Heb toen een half uurtje met een dikke deken op de bank gelegen, toen ging het wel wat beter.... Nu gaat het wel weer... heb lekker foto's uit zitten zoeken en Mam heeft me geholpen met het schrijven van dit stukje...... daar had ik vandaag niet zo veel puf voor....
Ga lekker naar bed.... doei... tot morgen!

See the English version

2 opmerkingen:

Faira zei

The Lion cubs names,you said,
are, Ayana- flower and Nyota- Star. What does the baby Elephant name, Yindee mean, do you know?

Menno,I don't know if I would like fishy seal kisses, ha, ha!

men-a-men*s zei

Ik heb het opgezocht in het Artis blad het is een Thaise naam en betekent, geluk, welkom, gefeliciteerd.

Men

I looked it up in the Artis Magazine and it is a Thai name and means, happiness, welcome, congratulations.