dinsdag 20 december 2005

Kerstkaarten voor school!















Laatste Kerstkaarten maken.... uitprinten, enveloppen printen en op een paar nog een postzegel plakken.

Vandaag op school hadden we het groot Nederlands kinder dictee. Dat was gisteravond op de TV en de juf had het opgenomen zodat wij het vandaag in de klas konden zien en ook maken.



De winnaar van het dictee






Het was super moeilijk, allemaal rare woorden als de oei-oei-machine en iets met een muis. Ook ging het erg snel...één zin had ik helemaal niet.... het was soms echt niet bij te houden dan ging het zo snel....















De Kerstkaarten

Vanavond met Pap nog even naar het Kruidvat geweest om foto papier te kopen. Moest nog de Kerstkaarten voor school maken, voor een paar kinderen in mijn klas en voor de juf. Op de kaart staan allemaal foto's die op mijn blogspot gestaan hebben. Allemaal plaatjes die iets met kerst te maken hebben. Santa, die ik samen met Mam gemaakt heb en in de tuin staat, mijn Dickens Kersthuisje, Frosty de Snowman en onze Kerststal. Nu zijn ze allemaal klaar en kan ik ze morgen mee naar school nemen.....

Ga naar boven, nog even een stukje van mijn werkstuk schrijven. Doei.... tot morgen!


See the English version

3 opmerkingen:

Dak-Ind zei

i got my card in email, its awesome. i really like it. we showed all the family. did you make it yourself? i wouldnt know how to get all the pictures in one space like you did!

looks like it was fun to do!

men-a-men*s zei

Ik deed het samen met Mam. Het is gemaakt in "word" Je maakt eerst een tabel in word van 3 of 4 koloms en 6 of 8 rijen. Dan voeg je de cellen in het midden samen totdat het één blok wordt.
Toen hebben we de foto's kleiner gemaakt in het bewerkingsprogramma van de foto camera tot 200 m.pix en daarna gekopieerd naar word een leeg word document en verder kleiner gemaakt in word door de foto te selecteren en hoekjes van de foto samen te drukken net zolang totdat ze in de vakjes passen van de tabel! Dan de foto in de cell plakken van de tabel. Het is even knoeien om ze allemaal gelijk te krijgen maar wel een leuk werkje.

I did it with Mom. It’s made in ‘word”. You first make a table in word of 3 or 4 columns and 6 or 8 rows. Then you merge the cells in the middle to put in the bigger photo.
After that I made the photos smaller till 200 m.pix in the program that comes with the camera and copied them into an empty word document. Then made them smaller till they fit in the table cells by selecting the photo and push to one angle of the photo.
Then copy them into the cells of the table. It’s a bit like a puzzle to get it all done but it’s a nice job!

Leon zei

It is a lot of work but the cards look very nice.

Het is heel wat werk maar de kaarten kijken zeer aardig.