dinsdag 3 mei 2005

Dagje stad!


Fietsenboot.

Vandaag was ik met mijn moeder mee naar het werk. Ik was nog niet in het nieuwe gebouw geweest waar zij nu werkt. Dit is wel heel anders als de kerk waar zij eerst werkte. Als je binnen komt moet je met een pasje door een draaiding dan een ontzettend grote hoge trap op en weer met een pasje door een deur. Ze zijn zeker bang dat er veel rare mensen binnen komen! Het kantoor waar zij nu werkt is wel erg mooi. Alles nieuw, in het midden van het kantoor ligt een heel groot zeebrapad op de grond, allemaal kleurtjes, rood, groen oranje wit. Gevaarlijk hoor, je zal maar aangereden worden als je oversteekt, door een stoel op wieltjes die voorbij komt racen. Heb daar 's morgens mijn moeder geholpen met lijsten kontroleren, kijken of de internet-linkjes werken, best leuk.
Om 1 uur waren we klaar met werken en zouden we nog even wat lekkers gaan eten in de Bijenkorf. Onderweg kwamen we in de gracht een paar boten tegen met een paar mannen die fietsen uit de gracht aan het halen waren met een grijper. Dat kan je mooi zien op de foto hier boven. Elke keer als de grijper naar boven kwam zaten er wel een paar fietsen in. Een mooi gezicht joh... heb hier echt een tijd staan kijken!
Het was er ook erg druk, er stonden veel mensen te kijken en foto's te maken. Een ding was wel erg grappig, op een gegeven moment haalde een van de mannen een fototoestel uit het water met hun grijper. Eén van de mannen deed toen net of hij foto's aan het maaken was van al de mensen die naar hun stonden te kijken.... was echt lachen!
Daarna zijn we naar de Dam gelopen. Daar waren ze al bezig met het neerzetten van de dranghekken voor morgen, dodenherdenking 4 mei. Na wat gegeten te hebben in de Bijenkorf zijn we naar het centraal station gelopen, onderweg nog even een lekker ijsje gegeten bij MC Donalds.
Toen we thuis kwamen was het al meteen etenstijd, mijn moeder en ik hadden helemaal geen trek... we zaten nog zo vol van de patat met kroketten in de Bijenkorf, dat was niet normaal veel joh... ....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Welke gracht lag die boot?

men-a-men*s zei

Dat was de Kloveniersburgwal op de hoek van de Nieuwe Hoogstraat, Damstraat.