zaterdag 6 augustus 2005

Kilometers maken.
















The Duke in Pieterburen

Vanmorgen vroeg op naar Pieterburen, kilometers maken met de nieuwe auto. Papa vertelde vanmorgen dat er gisteren in Pieterburen een zeehond aangekomen was die ze in het centrum van Leiden gevonden hebben. Hoe die daar gekomen is weet niemand.... Hij moet toch verschillende sluizen door gegaan zijn. Een man heeft hem gevonden en uiteindelijk is hij naar Pieterburen gebracht. Nou ik was wel benieuwd of we hem zouden zien in de zeehondencrèche. De vorige keer was net Hannes in zeehondencrèche, maar die hadden ze opgesloten in een ruimte waar je niet bij kon komen. Ze waren toen bang dat er te veel pers op af zou komen en dat wilde ze niet.
Na een lange rit van 2 uur en een kwartier kwamen we in Pieterburen aan, Truus had ons voor de deur gebracht. Wij wilde alleen perse over de afsluitdijk naar Groningen alleen vond Truus dat niet goed. Zij bleef tot Hoorn volhouden dat we moesten keren, daarna, eindelijk stuurde ze ons via de afsluitdijk naar Groningen.
Toen we binnen kwamen in de crèche hadden we The Duke al heel snel gevonden hij zat in één van de kleine hokjes achter het glas. Naast zijn hok hing het hele verhaal hoe hij in Pieterburen gekomen was. Hij was erg moe en had een bekinfectie, maar hij was verder gezond en mag weer heel snel terug naar zee. Wat is dat mooi om te zien die zeehonden. Ook buiten hadden ze veel kleine zeehondjes... Wat zijn dat toch een leuke beesten , er zijn er bij die vragen echt om aandacht... Ze proberen de bezoekers echt te lokken door hun draaien en draaien... Oh wat ben ik leuk he?
Ik heb ook nog een paar dingetjes gekocht in het winkeltje, een sleutelhanger een nieuwe gymhanddoek en een zeehondje van steen. Het was weer erg leuk in de zeehondencrèche....
Toen hebben we in de auto Truus weer aangezet en zij gaf op dat we via de andere kant van het IJsselmeer, dus niet via de Afsluitdijk naar huis moesten.
Dat bleek inderdaad veel korter te zijn... Had ze dus toch gelijk...

Vanavond zijn we nog even naar Femke en Ruud geweest om wat te bepraten over de vakantie, we vertrekken al donderdag!
We zijn net pas thuis.. Het is wat laat geworden... Bijna kwart voor 12... Ga maar gauw naar bed
tot morgen!


De hokjes met zieke zeehonden.........Zeehonden buiten
...........
Het verhaal van The Duke .........M.Ik buiten bij de ambulance

1 opmerking:

Anoniem zei

Good stuff. You blog alot? Ifya like
listen to elvis presley music hit me up. Get details on
listen to elvis presley music