maandag 30 april 2007

Koniginnedag 2007!













Bootjes in de Prinsengracht....

Vanmorgen zijn we eerst naar het dorp geweest naar de vrijmarkt hier.

Daarna zijn we met Opa, Ruud en Kim en Roy naar Amsterdam gegaan. Man wat was het daar weer druk, maar wel erg leuk! Ook daar was er natuurlijk de vrijmarkt maar er was ook veel muziek en natuurlijk de bootjes met de mensen die door alle grachten varen.












Hier hebben we ons eerste drankje gedronken bij cafe de Lelie in de Jordaan, dat doen we altijd als eerste daar.

Je moet in de Jordaan altijd eerst een glas kopen voor €2,-- en dan kan je een drankje bestellen. Mam was slim geweest en had gewoon de glazen van vorig jaar meegenomen en die hebben we laten vullen, het waren gelukkig nog precies dezelfde glazen als die van vorig jaar. Nou dat scheelde voor ons €14,-- goed he?

Daarna zijn we de hele Jordaan door geweest.












Hier lopen we op de Egelantiersgracht, druk he?

Op de Westerstraat is altijd een cafe dat ieder jaar met Koninginnedag een mooie poster op de gevel vast maakt. Dit jaar was het een poster van Prins Willem Alexander met zijn 3 dochters, Daddy Cool! Gaaf hoor!


















Prins Willem Alexander als Daddy Cool met de 3 prinsesjes, Amalia, Alexia en de nieuwe Ariaan.











Ook hond Sindy was er weer bij het Zwanenkoor in de Jordaan. Die hond ligt ieder jaar op dezelfde stoel te wachten tot ze een knuffel krijgt voor €0,20.


















De Westertoren aan de Prinsengracht...

Het was weer erg leuk in Amsterdam, echt één heel groot feest met allemaal mensen die blij zijn, zingen en dansen en iedereen is vrolijk. Man wat is dat toch een mooi feest koninginnedag in Amsterdam! Dat soort feesten zouden ze meer moeten geven, er is nooit ruzie, nooit rottigheid en iedereen viert feest en is blij, zo cool is dat!

Ga naar bed...... doei...tot morgen!


See the English version

Geen opmerkingen: