zaterdag 28 februari 2009

Bewoners bijeenkomst na de vliegtuigcrash



Achter het cultureelcentrum de Olm stond een enorme tent.

Vanmorgen was er in ons dorp een bewoners bijeenkomst dit i.v.m. de vliegtuigcrash van woensdag hier in ons dorp. De Burgemeester van de Haarlemmermeer, de Burgemeester van de Haarlemmerliede, iemand die ging over de hulpverlening, de brandweercommandant van Kennemerland en een paar mensen van Schiphol waren op deze bijeenkomst aanwezig om vragen van de bewoners te beantwoorden.

De pers mocht niet mee naar binnen die moesten buiten wachten. Hieronder wordt Opa geïnterviewd door een mevrouw van Radio NoordHolland nadat hij de tent uit kwam.



Er was heel veel pers, SBS 6, de NOS, RTVNH en nog veel meer persmensen. Zij stonden te wachten op mensen die uit de tent kwamen om maar zo veel mogelijk mensen te interviewen over hoe zij de bijeenkomst vonden .



Hier wordt Opa geïnterviewd door de NOS......

In de tent werd niet veel nieuws verteld maar Burgemeester Weterings zei wel dat morgen de Polderbaan toch weer open gaat ondanks dat het vliegtuigwrak er nog ligt.....

Toen we vanmiddag thuiskwamen was onze hele buurt afgezet omdat er erg veel ramptoeristen proberen ergens een blik van het wrak op te vangen. Alleen bewoners kunnen de buurt nog in. Ik lees nu net op RTVNH nieuws op internet dat ramptoeristen die toch proberen onze wijk in te komen een boete krijgen van €250,--

Raar allemaal hoor.... Hoe ik maandag naar school moet weet ik nog niet. De weg, fietspad door de polder het Bottelierspad is nog altijd afgesloten. Zal zolang die dicht blijft een heel eind om moeten rijden.... dat is wel balen hoor!

Bij het NOS nieuws op NED2 van 13.00 uur was het interview met Opa te zien. Klik hieronder om het interview te bekijken!





Later!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan begrijpen dat mensen nieuwsgierig, maar ze moeten weg te blijven, zodat het werk kan worden gedaan, en kunt u vrede. Als de wegen worden geblokkeerd maandag kunt u meer van een vakantie. ;)
---
I can understand people being curious but they need to stay away so work can be done and you can have peace. if the roads are blocked Monday you may get more of a holiday. ;)

men-a-men*s zei

Nee, dat denk ik niet..... Als de weg nog niet open is zal ik een andere weg naar school moeten nemen. Moet dan wel een paar kilometer omrijden.... niet grappig!