zaterdag 19 maart 2011

Super maan boven ons dorp!

Super maan boven onze tuin....


Vanmorgen las ik in de krant dat het vanavond super-maan-avond zou worden .... Helaas was ik net iets te laat om de opkomst van de maan boven ons dorp te zien... Deze foto gemaakt om ongeveer 21.30 uur ... De grote maan boven onze tuin... deze was toen niet heel erg groot meer maar gaf wel ontzettend veel licht.... gek gezicht hoor!

De maan draait niet in een mooie cirkel om de aarde, maar in een ovaal. Hierdoor komt de maan soms dichter bij de aarde dan op andere momenten. Vanavond is de afstand tussen de aarde en de maan slecht 356.577 kilometer, terwijl de gemiddelde afstand 383.900 kilometer is, dit is de kleinste afstand tussen aarde en de maan sinds 18 jaar. Daarom is er vanavond een bijzondere grote heldere maan te zien.

Astrologen voorspellen op 19 maart 2011 i.v.m. deze supermaan grote rampen als aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, dat zou dan zijn ten gevolge van grotere getijdenkrachten die de maan op de aarde uitoefent. Bewijzen zijn er niet..., echter blijft het wel erg toevallig dat veel natuurrampen samen vielen met een supermaan...  de orkaan Katrina, Tsunami Indische Oceaan in 2004... En toen stond de maan nog niet eens zo dichtbij als hij vanavond staat.....
Feit blijft dat het een prachtig gezicht is die grote felle maan aan de hemel....

2 opmerkingen:

Leon zei

I didn't check out the super moon. As for the predictions... well, they keep telling me I'll win the lottery too but I haven't yet. :)

maud zei

@Leon: No? I was told that yesterday evening late about 23.00 PM it was very brite and big. Didn't see that, was in bed by that time unfortunately, had to rise early 5.45 AM to get to work.