zaterdag 16 oktober 2010

Rainman weer gezien!



Vorige week vrijdag was de film Rainman met Dustin Hoffman en Tom Cruise weer op de tv... Dat was echt weer ff genieten! De film duurde tot bijna half 3 's nacht maar ik heb 'm uitgekeken... heerlijk!

Bij het zien van de film kwamen ook meteen weer een paar prachtige herinneringen boven aan onze reizen naar Amerika. Een flink stuk van de reis die de gebroeders Babbitt door Amerika afleggen per auto hebben wij ook gereden. Ook bezochten wij het Big 8 motel in El Reno, Oklahoma. In de film ligt het hotel echter heel ergens anders en wel in Amarillo, Texas aacch ja...... in de film kan alles toch?
Achter de receptie zat toen in 1993 Mr. Cornelis, so he said: "I'm de moviestar from the Rainman film made in 1988".

Mr. Cornelis the moviestar in zijn office!!!!

Cornelis heeft ons het hele verhaal over de film verteld. Dagen achter elkaar liepen de filmploegen in en uit. De oude auto in de film, dat waren er in werkelijkheid 3! Voor de opnames moest er veel ´opgeknapt´ worden aan het motel.

Er werd een zwembad aangelegd en de motelkamer nr. 117  waar de meeste opnames plaatsvonden werd compleet verbouwd. Er kwam behang met echt goud van 300 dollar per baan op de muur omdat dat zo goed uit zou komen op de film, er werd een oude airco in de muur gehangen en dit alles werd afgemaakt met een totaal nieuw interieur.      
   

Mr. Cornelis was zo trost op dit gebeuren dat hij alles na de filmopnames helemaal intact gehouden heeft, op het zwembad na dan want dat was niet echt, deze was alleen voor het plaatje aangelegd en helemaal nep. Veel toeristen die de route 66 rijden kwamen kijken naar zijn motel omdat dit beschreven staat in het boekje The Route 66 traveler's guide van Tom Snyder als bezienswaardigheid.

Kamer 117.......
De beroemde badkamer scene is hier opgenomen...........



Na wat zoekwerk op internet blijkt dat Mr. Cornelis de Big 8 motel al enige jaren geleden verkocht heeft en het hotel is niet lang daarna i.v.m. verval gesloopt.....oeehhhhhh.... zo jammer!

Heb deze film echt al een aantal keren gezien.... hij blijft geweldig!!

Geen opmerkingen: