donderdag 28 april 2011

Kermis op de Dam!

Reuzenrad op de Dam in Amsterdam

De Dam in Amsterdam vanmiddag om 12.50 uur... Al helemaal klaar voor Koninginnedag a.s. zaterdag. In de straatjes naar de Dam toe waren heel veel winkeliers al bezig hun etalages in Oranje stemming te brengen..... t-shirts, zonnebrillen, boa-sjaals, slingers echt alles was al oranje!

Het Nationaal Monument op de Dam

Overal op de metro- en de treinstations werd al omgeroepen dat het vanaf vrijdagavond tot aan zondagmorgen strafbaar is om alcohol in het bezit te hebben in het Amsterdamse openbaarvervoer.

Zo las ik vanmorgen in de krant dat ook de winkels die open zijn op Koninginnedag maar één flesje of blikje per persoon mogen verkopen. Dit geldt ook voor de vergunninghouders, cafe's en andere verkooppunten in de stad.

De Telegraaf had dan ook weer een mooie kop vanmorgen: "Metertje bier kopen op Koninginnedag zit er niet in dit jaar!" Lijkt mij toch een moeilijke zaak....... Wij gaan al jaren naar Amsterdam op Koninginnedag en soms wel met 8 man, dan zou je allemaal individueel je drankje aan een stalletje moeten bestellen en betalen...... Dat is toch geen realiteit, lijkt me leuk voor de verkopers dat schiet toch helemaal niet op als er 25 man voor je kraampje staan!! Ik denk dat je dan als klant helemaal niet meer aan de beurt komt.......Hebben ze weer aardig bedacht dat alcohol terugdringen maar hoe dat daadwerkelijk in de praktijk zal uitpakken....nha.... heb er weinig vertrouwen in....

Geen opmerkingen: