maandag 26 december 2011

De Maretak

Vischio, Maretak of Mistletoe
De Maretak, of Mistletoe is wel bekend in Nederland maar je komt hem niet of nauwelijks tegen. In Nederland is de maretak ook wettelijk beschermd en komt alleen sporadisch voor in Zuid Limburg. In andere landen groeit hij wel veel en zijn er veel meer tradities omtrent de maretak dan in Nederland. Wel kennen we allemaal wel het verhaal dat je degene die je onder de mistletoe tegen komt een kus moet geven, maar verder....

Van onze lieve vrienden in Italia ontvingen wij een rijk gevulde Christmas Box met daarin o.a. een prachtig verpakte Mistletoe, dank, dank famiglia Longhin!!!!!

Nieuwsgierig naar de Italiaanse Kerst tradities ben ik op internet gaan zoeken naar de Vischio, Mistletoe. In Italia is het traditie de familie en vrienden een Pannetone (Italiaans Kerstbrood) en een Vischio te schenken  in de periode voorafgaand aan Kerstmis. Op heel veel Italiaanse sites worden de meest prachtige Vischio's te koop aangeboden. Men kan deze online bestellen en worden dan direct verstuurd, verpakt in speciaal geperforeerde met Kerstdecoraties versierde zakken naar de gelukkige ontvanger.

Italianen versieren hun hele huis met maretakken al ruim voor de kerstperiode...........nee dat kennen wij hier niet..............Maar wel heel erg leuk om hier in Nederland een echte Italiaanse Vischio te hebben!!!!

Geen opmerkingen: