vrijdag 17 december 2010

Weer sneeuw, nu een verkeersinfarct!


Onze tuin onder een dikke laag sneeuw vanavond om 19.00 uur.......


Sneeuw, sneeuw en er komt nog meer sneeuw...

Vandaag een drama dag op de wegen in de randstad.... Vanmorgen uren onderweg geweest om Menno "even" naar school te brengen......Eigenlijk was het aardig onverantwoord, wegen waren glad en door hoge sneeuwwallen niet meer goed te berijden. Hier in ons dorp kwamen we met de auto bijna de hoge brug niet op. Heel langzaam en gleden we van links naar rechts, maar het is gelukt we hebben het toch gered.

De tocht er na was eigenlijk nog slechter.... en 5 minuten voor de aanvang van Menno's school kreeg hij een sms-je dat de lessen van vandaag kwamen te vervallen i.v.m. de slechte weersomstandigheden, ook de docenten konden de school niet bereiken. Nu we toch al aardig op weg waren Menno toch maar even naar Iris gebracht waar hij op dit moment ( 20.50 uur) nog is omdat een weg naar huis niet meer te doen is (nou da's nou erg he?). Het openbaarvervoer ligt plat en met de auto die kant om hem op te halen is nu absoluut geen optie.


Ook Santa zit weer in de sneeuw dit jaar...

Er ligt op dit moment zo'n 40 centimeter sneeuw en naar verwachting komt daar vanavond en vannacht nog een slordige 10 a 15 centimeter bij.... De laatste keer dat hier zoveel sneeuw gevallen is en heel Nederland totaal plat lag was in 1978/1979 toen ik examen deed en niet op mijn tentamens kon verschijnen omdat toen ook heel de randstad plat lag en er geen openbaarvervoer meer reed.

Vorig jaar hadden we al een strenge winter met sneeuw van december tot maart. Ook dit jaar begon het al begin december al te sneeuwen en zitten we ook nu opnieuw weer in de sneeuw. Jarenlang geen vlok gezien, Menno wist niet eens wat sneeuw was en nu voor het 2e achtereenvolgende jaar al weer sneeuw en wat voor sneeuw, het ene verkeers-alarm(infarct) na het ander weeralarm....Ja de aarde wordt echt warmer hoor, duidelijk merkbaar toch? Lang leven de opwarming van de aarde!

Geen opmerkingen: